Du behöver
- 25 g jäst
- 5 dl vatten kallt
- 12 dl vetemjöl special
- 0.5 dl olivolja
- 1 tsk salt
Topping:
250 g kantareller
1 st rödlök
1 kruka timjan
4 msk olivolja
1.5 dl riven ost
flingsalt
Ugn: 250° / 200°
Gör så här
Smula jästen i en skål och häll på vattnet. Rör om tills jästen lösts upp. Tillsätt mjöl, olja och salt och arbeta ihop till en deg. Degen ska vara lös och lite kladdig. Täck med plastfolie och låt jäsa i rumstemperatur ca 1 1/2 timme.
Häll upp degen i en långpanna 30×40 cm klädd med bakplåtspapper. Platta ut den och ringla över 2 msk olja. Låt jäsa under bakduk i 30 minuter.
Dressing: Ansa kantarellerna och skala och skiva löken. Repa timjanen. Fräs kantareller och lök i 2 msk olja ett par minuter. Blanda i timjan och riven ost.
Sätt in brödet i ugnen och sänk värmen till 200°. Grädda i 15 minuter. Ta ut plåten och fördela svampfräset över och strö på flingsalt. Grädda klart i ca 20 minuter till.