Kantarellfocaccia

Du behöver 25 g jäst 5 dl vatten kallt 12 dl vetemjöl special 0.5 dl olivolja 1 tsk salt Topping: 250 g kantareller 1 st...

Du behöver

  • 25 g jäst
  • 5 dl vatten kallt
  • 12 dl vetemjöl special
  • 0.5 dl olivolja
  • 1 tsk salt

Topping:

250 g kantareller
1 st rödlök
1 kruka timjan
4 msk olivolja
1.5 dl riven ost
flingsalt

Ugn: 250° / 200°

Gör så här

1

Smula jästen i en skål och häll på vattnet. Rör om tills jästen lösts upp. Tillsätt mjöl, olja och salt och arbeta ihop till en deg. Degen ska vara lös och lite kladdig. Täck med plastfolie och låt jäsa i rumstemperatur ca 1 1/2 timme.

2

Häll upp degen i en långpanna 30×40 cm klädd med bakplåtspapper. Platta ut den och ringla över 2 msk olja. Låt jäsa under bakduk i 30 minuter.

3

Dressing: Ansa kantarellerna och skala och skiva löken. Repa timjanen. Fräs kantareller och lök i 2 msk olja ett par minuter. Blanda i timjan och riven ost.

4

Sätt in brödet i ugnen och sänk värmen till 200°. Grädda i 15 minuter. Ta ut plåten och fördela svampfräset över och strö på flingsalt. Grädda klart i ca 20 minuter till.

 

Scroll to Top