Du behöver
- 1 dl belugalinser
- 1 st butternutpumpa eller annan matpumpa ca 1 kg
- 2 msk olivolja
- salt och peppar
- 3 st rödlökar
- 5 st rödbetor, kokta
- 1 dl valnötter
- 80 g rucola
Dressing:
1 st vitlöksklyfta
0.5 dl rödvinsvinäger
1 msk honung
4 msk olivolja
salt och peppar
Ugn: 225°
Gör så här
Koka linserna enligt anvisningen på förpackningen. Låt svalna. Skala pumpan och dela på mitten. Gröp ur kärnorna och skär köttet i skivor. Lägg dem på plåt med bakplåtspapper och ringla över olja. Krydda med salt och peppar och baka i ugn i ca 30 minuter tills den är mjuk. Låt svalna.
Skala och dela löken i klyftor. Dela rödbetorna i klyftor. Lägg lök och rödbetor på en plåt med bakplåtspapper och ringla över olja. Krydda med salt och peppar och baka i ugn i 15 minuter. Låt svalna.
Lägg upp pumpa, rödbetor, lök och linser på ett fat. Strö över valnötter och rucola.
Dressing: Rör ihop pressad vitlök, vinäger, honung, olja, salt och peppar och ringla över salladen.
Belugalinser har en fastare konsistens och kokar inte lika lätt sönder.