Cheddarpaj

Du behöver Pajdeg: 4 dl vetemjöl 150 g smör 1 msk kallt vatten Fyllning: 200 g cheddarost tärnad Äggstanning: 4 st ägg 2 dl vispgrädde...

Du behöver

Pajdeg:

4 dl vetemjöl
150 g smör
1 msk kallt vatten

Fyllning:

200 g cheddarost tärnad

Äggstanning:

4 st ägg
2 dl vispgrädde
2 dl mjölk
salt, peppar

Servera med:

2 st fikon
50 g mâchesallad
1 dl valnötter

Ugn: 200°

Gör så här

1

Pajdeg: Hacka ihop mjöl och smör till en smulig deg, gärna i matberedare. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i en pajform, 23 cm i diameter. Nagga degen och låt stå kallt i 30 minuter. Förgrädda pajskalet i 10 minuter.

2

Fyllning: Strö ut osten i pajskalet.

3

Äggstanning: Vispa ihop ägg, grädde, mjölk, salt och peppar, och häll över osten. Grädda tills äggstanningen stelnat, ca 30 minuter.

4

Skiva fikonen eller skär dem i klyftor. Blanda fikon, sallad och valnötter och servera till pajen.

Scroll to Top