Du behöver
Pajdeg:
4 dl vetemjöl
150 g smör
1 msk kallt vatten
Fyllning:
200 g cheddarost tärnad
Äggstanning:
4 st ägg
2 dl vispgrädde
2 dl mjölk
salt, peppar
Servera med:
2 st fikon
50 g mâchesallad
1 dl valnötter
Ugn: 200°
Gör så här
Pajdeg: Hacka ihop mjöl och smör till en smulig deg, gärna i matberedare. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i en pajform, 23 cm i diameter. Nagga degen och låt stå kallt i 30 minuter. Förgrädda pajskalet i 10 minuter.
Fyllning: Strö ut osten i pajskalet.
Äggstanning: Vispa ihop ägg, grädde, mjölk, salt och peppar, och häll över osten. Grädda tills äggstanningen stelnat, ca 30 minuter.
Skiva fikonen eller skär dem i klyftor. Blanda fikon, sallad och valnötter och servera till pajen.