Kycklingpaj med bacon och chilisås

Matig paj med kyckling, bacon, färskost och chilisås i fyllningen. Dekorera med körsbärstomater och servera en god sallad till.

6 portioner

Du behöver

Pajdeg:

4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
½ tsk salt
125 g smör
½ dl mjölk
1 tsk ättiksprit 12%

Fyllning:

500 g kycklingfilé
salt, peppar
1 msk smör
140 g bacon
200 g färskost med örter
1 dl riven ost

Äggstanning:

3 ägg
2 dl crème fraîche
1 dl mjölk
2 msk chilisås
salt, peppar
12 körsbärstomater

Ugn: 200°

Gör så här

1

Pajdeg: Blanda mjöl, bakpulver och salt och finfördela smöret i blandningen. Tillsätt mjölk och ättiksprit och blanda snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i en pajform 26 cm i diameter. Nagga degen och låt stå kallt i 30 minuter. Förgrädda pajskalet i 10 minuter.

2

Fyllning: Strimla kycklingen. Salta och peppra och stek den i omgångar i en stekpanna med smör. Strimla baconet och stek det nästan knaprigt i sitt eget fett. Blanda kyckling, bacon och färskost och lägg i pajskalet. Strö över ost.

3

Äggstanning: Vispa ihop ägg, crème fraiche, mjölk, chilisås, salt och peppar, och häll i formen. Dela tomaterna och lägg dem ovanpå. Grädda tills äggstanningen stelnat, ca 40 minuter.

Scroll to Top