Du behöver
- 2 st kiwifrukt
- 2 st sharonfrukt
- 1 st papaya mogen
- 20 st vindruvor ca
- 4 st fikon färska
- 5 msk mandelspån
- 2 msk pumpakärnor
- 3 msk rörsocker
- 1 tsk vaniljsocker
Servera med:
vaniljglass
kanel
Ugn: 225°
Gör så här
1
Skär kiwi, sharonfrukt och papaya i klyftor. Dela och kärna ur druvorna. Halvera fikonen.
2
Fördela frukten i 4 smorda ugnsfasta portionsformar. Strö på mandelspån och pumpakärnor. Blanda rörsocker och vanilj-socker och strö över.
3
Gratinera mitt i ugnen, ca 15 minuter. Servera med kanelpudrad vaniljglass.
Genom att gratinera frukten i ugnen blir det som en varm fruktsallad. Pricken över i blir kanelpudrad vaniljglass som får smälta över den varma frukten.