Korv- och pastagratäng

Pasta, stekt korv, paprika och majs blandas i en gratängform. Häll över en gräddig sås med smak av chili och basilika innan hela kalaset gratineras i ugnen.

4 portioner

Du behöver

  • 350 g korv kryddig
  • 1 msk smör
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 röd paprika
  • 150 g majs
  • 300 g pasta, t ex penne
  • 400 g krossade tomater
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 tsk sambal oelek
  • 1 tsk basilika torkad
  • 2 dl riven ost

Garnera med:

basilika

Servera med:

sallad

Ugn: 225°

Gör så här

1

Skiva korven och stek i en stekpanna med smör. Skala och hacka lök och vitlök. Kärna ur och hacka paprikan. Låt lök, vitlök och paprika fräsa med korven ett par minuter. Blanda ner majs i stekpannan.

2

Koka pastan och låt den rinna av.

3

Blanda korvfräs, pasta, krossade tomater, grädde, sambal oelek och basilika och häll över i en smord ugnsform. Strö över ost. Gratinera i ca 15 minuter. Garnera med basilikablad och servera med sallad.

Scroll to Top