4 portioner
Du behöver
- 500 g kycklingfilé
- salt, peppar
- 1 msk smör
- 250 g champinjoner
- 2 dl vispgrädde
- 2 dl crème fraîche
- ½ dl mango chutney
- 1 tsk sambal oelek
- 1 tsk soja
- 140 g bacon
- 1 röd paprika
- 1 dl riven ost
Servera med:
ris
sallad
Ugn: 200°
Gör så här
1
Strimla kycklingfiléerna. Salta och peppra, och bryn dem i en stekpanna med smör. Ansa och dela svampen i kvartar. Lägg ner svampen i stekpannan och stek ett par minuter tills vätskan kokat in.
2
Tillsätt grädde, crème fraiche, mango chutney, sambal oelek och soja, och koka upp. Smaka av och häll över i en ugnsform.
3
Strimla baconet och stek det i en stekpanna i sitt eget fett. Låt rinna av på hushållspapper. Kärna ur och strimla paprikan och strö i formen tillsammans med baconet. Strö över riven ost. Gratinera i 20 minuter. Servera med ris och sallad.