Krämig kycklinggratäng med mango chutney

En kycklinggratäng med massor av smak! Mango chutney, sambal oelek, bacon, paprika, svamp och ost mättar många hungriga magar.

4 portioner

Du behöver

  • 500 g kycklingfilé
  • salt, peppar
  • 1 msk smör
  • 250 g champinjoner
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 dl crème fraîche
  • ½ dl mango chutney
  • 1 tsk sambal oelek
  • 1 tsk soja
  • 140 g bacon
  • 1 röd paprika
  • 1 dl riven ost

Servera med:

ris
sallad

Ugn: 200°

Gör så här

1

Strimla kycklingfiléerna. Salta och peppra, och bryn dem i en stekpanna med smör. Ansa och dela svampen i kvartar. Lägg ner svampen i stekpannan och stek ett par minuter tills vätskan kokat in.

2

Tillsätt grädde, crème fraiche, mango chutney, sambal oelek och soja, och koka upp. Smaka av och häll över i en ugnsform.

3

Strimla baconet och stek det i en stekpanna i sitt eget fett. Låt rinna av på hushållspapper. Kärna ur och strimla paprikan och strö i formen tillsammans med baconet. Strö över riven ost. Gratinera i 20 minuter. Servera med ris och sallad.

Scroll to Top