4 portioner
Du behöver
- 500 g lövbiff
- 2 msk soja
- 2 msk kalvfond
- 1 vitlöksklyfta
- 1 rödlök
- 250 g broccoli
- 1 msk rapsolja
Sås:
4 dl vispgrädde
1 msk vetemjöl
140 g gräddädelost
½ tsk torkad timjan
salt, peppar
Garnera med:
färsk timjan
Servera med:
pasta, t ex penne
Ugn: 200°
Gör så här
Strimla lövbiffen. Blanda soja, fond och pressad vitlök i en skål. Vänd ner köttstrimlorna och låt dem marinera medan gratängen förbereds.
Skala, dela och skiva löken. Dela broccolin i mindre bitar. Fräs lök och broccoli i en stekpanna med olja. Lägg över i en ugnsform.
Fördela lövbiffen med marinad över grönsakerna. Den ska inte stekas.
Sås: Koka upp grädde i en kastrull. Vispa eller skaka ut mjölet i lite vatten och red av såsen. Smula i ädelost och krydda med timjan, salt och peppar. Var försiktig med saltet då ädelosten är salt. Häll såsen över gratängen och grädda i 30 minuter. Garnera med timjan och servera med pasta.