Du behöver
- 0.5 g saffran
- 1 st sockerbit
- 100 g smör
- 2 st ägg
- 1.5 dl strösocker
- 5 dl vetemjöl
- 1 tsk bakpulver
- 1.5 dl pistaschmandel
Ugn: 175°/100º
Gör så här
1
Stöt saffranet med en sockerbit i en mortel. Smält smöret i en kastrull. Rör i saffran och låt svalna.
2
Blanda ägg och socker i en skål. Rör i smörblandningen, mjöl, bakpulver och grovt hackad pistaschmandel. Arbeta ihop till en deg.
3
Dela degen i fyra bitar och rulla ut bitarna till fyra längder lika långa som plåten, 40 cm. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och grädda i 15 minuter.
4
Låt längderna svalna och skär i sneda bitar. Lägg dem på plåten med snittytan upp och torka på 100° tills de är torra, ca 1timme.