50 stycken
Du behöver
- 150 g smör
- 4 dl vetemjöl
- ½ dl florsocker
- 1 äggula
- 1 ½ tsk kanel
- 1 tsk mald ingefära
- 1 tsk mald kardemumma
- ½ tsk mald nejlika
Ugn: 175°
Gör så här
1
Blanda kallt smör, mjöl och florsocker till en smulig deg. Tillsätt äggulan och arbeta snabbt ihop till en deg.
2
Dela degen i två bitar och arbeta in kanel, ingefära, kardemumma och nejlika i den ena degbiten. Rulla varje degbit till två längder som är ca 50 cm långa.
3
Lägg en pepparkakslängd bredvid en ljus deg och sedan en pepparkaksdeg ovanpå den ljusa degen och en ljus deg ovanpå pepparkaksdegen.
4
Tryck ihop längderna lätt och låt dem ligga i frysen i 30 minuter. Skär dem i knappt 1 cm tjocka skivor. Lägg skivorna på en plåt med bakplåtspapper och grädda mitt i ugnen, ca 15 minuter.