Köttbullar

Du behöver 1 st liten gul lök smör till stekning 1.5 dl ströbröd 1 dl vispgrädde 0.5 dl vatten 2 msk skånsk senap 2 st...

Du behöver

  • 1 st liten gul lök
  • smör till stekning
  • 1.5 dl ströbröd
  • 1 dl vispgrädde
  • 0.5 dl vatten
  • 2 msk skånsk senap
  • 2 st ägg
  • 1 kg blandfärs
  • salt och peppar

Gör så här

1

Skala och finhacka löken och stek den mjuk utan att den får färg i en stekpanna med smör. Låt svalna.

2

Blanda ströbröd, grädde, vatten, senap och ägg i en skål och låt det svälla i 5 minuter. Blanda i stekt lök och färs, och krydda med salt och peppar.

3

Rulla små köttbullar och lägg dem på en vattensköljd skärbräda. Stek köttbullarna i omgångar tills de fått fin färg och är genomstekta i en stekpanna med smör.

Scroll to Top