Du behöver
- 1 dl hasselnötter
- 100 g smör
- 100 g mörk choklad
- 2 st ägg
- 2 dl strösocker
- 1.5 dl vetemjöl
- 1.5 tsk bakpulver
- 1 tsk vaniljsocker
Servera med:
vispgrädde
Ugn: 175°
Gör så här
Smörj och bröa en liten långpanna som mäter ca 20×30 centimeter. Rosta nötterna mitt i ugnen, ca 15 minuter. Gnugga bort skalet mellan hushållspapper. Grovhacka nötterna.
Smält smöret i en kastrull. Bryt chokladen i bitar. Ta kastrullen från värmen och lägg i chokladen. Rör om tills chokladen smält.
Vispa ägg och socker pösigt. Vispa ner chokladsmeten i äggvispet. Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker och nötter, och vispa ner i smeten.
Häll smeten i formen. och grädda mitt i ugnen, 18–20 minuter. Låt svalna. Skär kakan i rutor. Pudra över kakao vid servering. Servera dem gärna tillsammans med en klick lättvispad grädde.