Hasselnötsbrownies

Det här receptet på brownies med choklad och rostade hasselnötter är verkligen förödande gott.

Du behöver

  • 1 dl hasselnötter
  • 100 g smör
  • 100 g mörk choklad
  • 2 st ägg
  • 2 dl strösocker
  • 1.5 dl vetemjöl
  • 1.5 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker

Servera med:

vispgrädde

Ugn: 175°

Gör så här

1

Smörj och bröa en liten långpanna som mäter ca 20×30 centimeter. Rosta nötterna mitt i ugnen, ca 15 minuter. Gnugga bort skalet mellan hushållspapper. Grovhacka nötterna.

2

Smält smöret i en kastrull. Bryt chokladen i bitar. Ta kastrullen från värmen och lägg i chokladen. Rör om tills chokladen smält.

3

Vispa ägg och socker pösigt. Vispa ner chokladsmeten i äggvispet. Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker och nötter, och vispa ner i smeten.

4

Häll smeten i formen. och grädda mitt i ugnen, 18–20 minuter. Låt svalna. Skär kakan i rutor. Pudra över kakao vid servering. Servera dem gärna tillsammans med en klick lättvispad grädde.

Scroll to Top