Kardemummafondant

De här ljuvligt kladdiga kakorna är som någonting mitt emellan muffins och kladdkaka. Servera dem varma och nygräddade tillsammans med en klick grädde eller crème fraiche och frukt och bär.

Du behöver

  • 250 g mörk choklad 70% kakao
  • 250 g smör
  • 4 st äggulor
  • 4 st ägg
  • 1 dl rörsocker
  • 2 tsk kardemumma nystött
  • 1 krm salt
  • 1 dl vetemjöl

Servera med:

vispgrädde eller crème fraiche
granatäppelkärnor fikonklyftor, färska bär

Ugn: 225°

Gör så här

1

Smörj och mjöla en muffinsplåt med 6 hål som vardera rymmer 1 1/2– 2 dl.

2

Smält chokladen tillsammans med smöret på svag värme.

3

Rör ihop äggulor, ägg, socker, kardemumma och salt för hand utan att slå in luft.

4

Sikta ner mjölet i choklad- och smörblandningen. Blanda chokladsmeten och äggvispet.

5

Häll smeten till 3/4 i formarna. Grädda mitt i ugnen, ca 8 minuter. Fondanten ska fortfarande vara kladdig inuti. Servera dem nygräddade tillsammans med en klick grädde eller crème fraiche och frukt och bär.

Scroll to Top