Du behöver
- 250 g mörk choklad 70% kakao
- 250 g smör
- 4 st äggulor
- 4 st ägg
- 1 dl rörsocker
- 2 tsk kardemumma nystött
- 1 krm salt
- 1 dl vetemjöl
Servera med:
vispgrädde eller crème fraiche
granatäppelkärnor fikonklyftor, färska bär
Ugn: 225°
Gör så här
Smörj och mjöla en muffinsplåt med 6 hål som vardera rymmer 1 1/2– 2 dl.
Smält chokladen tillsammans med smöret på svag värme.
Rör ihop äggulor, ägg, socker, kardemumma och salt för hand utan att slå in luft.
Sikta ner mjölet i choklad- och smörblandningen. Blanda chokladsmeten och äggvispet.
Häll smeten till 3/4 i formarna. Grädda mitt i ugnen, ca 8 minuter. Fondanten ska fortfarande vara kladdig inuti. Servera dem nygräddade tillsammans med en klick grädde eller crème fraiche och frukt och bär.