Chokladtårta

Du behöver Botten: 3 st ägg 1.5 dl strösocker 1 tsk vaniljsocker 150 g smör 0.5 dl kakao 1 tsk bakpulver 1.75 dl vetemjöl Fudge:...

Du behöver

Botten:

3 st ägg
1.5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
150 g smör
0.5 dl kakao
1 tsk bakpulver
1.75 dl vetemjöl

Fudge:

2 dl vispgrädde
1.75 dl strösocker
2 msk ljus sirap
200 g mörk choklad gärna Marabou
50 g smör

Garnera med:

150 g mörk choklad
physalis

Servera med:

vispgrädde

Ugn: 175°

Gör så här

1

Botten: Vispa ägg, socker och vaniljsocker pösigt. Smält smöret och rör ner det i smeten. Blanda kakao, bakpulver och mjöl, och sikta ner i smeten. Blanda om och häll smeten i en smord form med löstagbar kant, 24 cm i diameter. Grädda i 20 minuter. Låt kallna.

2

Fudge: Koka upp grädde, socker och sirap i en kastrull. Bryt chokladen i bitar och rör ner i kastrullen. Värm under omrörning tills chokladen smält. Ta kastrullen från värmen och rör i smöret i bitar. Låt fudgen svalna så den börjar tjockna. Häll fudgen över kakan och låt kakan stå kallt i minst 6 timmar innan servering.

3

Smält chokladen över vattenbad. Häll chokladen i en spritspåse eller plastpåse och spritsa små galler på bakplåtspapper. Låt stelna. Ställ dem runt kanten på kakan. Garnera med physalis och servera med vispad grädde.

Scroll to Top