Du behöver
Botten:
3 st ägg
1.5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
150 g smör
0.5 dl kakao
1 tsk bakpulver
1.75 dl vetemjöl
Fudge:
2 dl vispgrädde
1.75 dl strösocker
2 msk ljus sirap
200 g mörk choklad gärna Marabou
50 g smör
Garnera med:
150 g mörk choklad
physalis
Servera med:
vispgrädde
Ugn: 175°
Gör så här
Botten: Vispa ägg, socker och vaniljsocker pösigt. Smält smöret och rör ner det i smeten. Blanda kakao, bakpulver och mjöl, och sikta ner i smeten. Blanda om och häll smeten i en smord form med löstagbar kant, 24 cm i diameter. Grädda i 20 minuter. Låt kallna.
Fudge: Koka upp grädde, socker och sirap i en kastrull. Bryt chokladen i bitar och rör ner i kastrullen. Värm under omrörning tills chokladen smält. Ta kastrullen från värmen och rör i smöret i bitar. Låt fudgen svalna så den börjar tjockna. Häll fudgen över kakan och låt kakan stå kallt i minst 6 timmar innan servering.
Smält chokladen över vattenbad. Häll chokladen i en spritspåse eller plastpåse och spritsa små galler på bakplåtspapper. Låt stelna. Ställ dem runt kanten på kakan. Garnera med physalis och servera med vispad grädde.