Citroncheesecake

Du behöver 150 g havrekakor 75 g digestivekex 75 g smör Fyllning: 4 st gelatinblad 2 st ägg 400 g färskost t ex Philadelphiaost 1.5...

Du behöver

  • 150 g havrekakor
  • 75 g digestivekex
  • 75 g smör

Fyllning:

4 st gelatinblad
2 st ägg
400 g färskost t ex Philadelphiaost
1.5 dl crème fraîche
1 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 st citron rivet skal + 2 msk pressad citronsaft

Garnera med:

blåbär
passionsfrukt

Gör så här

1

Krossa havrekakor och kex, gärna i en matberedare. Smält smöret och blanda det med kak- och kexsmulorna.

2

Ställ pappersformar som rymmer 1 dl i ett muffinsbleck och fördela smulorna i dem. Tryck till med en liten sked så det blir en botten. Låt stå kallt medan fyllningen görs.

3

Fyllning: Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten, 5 minuter. Dela äggen i gulor och vitor. Blanda äggulor, färskost, crème fraiche, socker, vaniljsocker och citronskal till en jämn smet. Vispa äggvitorna till hårt skum och vänd ner i smeten. Ta upp gelatinbladen och smält dem tillsammans med citronsaften i en kastrull. Låt svalna något och rör ner dem i smeten. Fördela smeten i formarna. Låt stå i frysen i minst 4 timmar.

4

Ta upp desserterna ur formarna. Låt desserterna stå i kylen ett par timmar innan servering. Garnera med blåbär och passionsfrukt.

Scroll to Top