Du behöver
- 150 g havrekakor
- 75 g digestivekex
- 75 g smör
Fyllning:
4 st gelatinblad
2 st ägg
400 g färskost t ex Philadelphiaost
1.5 dl crème fraîche
1 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 st citron rivet skal + 2 msk pressad citronsaft
Garnera med:
blåbär
passionsfrukt
Gör så här
Krossa havrekakor och kex, gärna i en matberedare. Smält smöret och blanda det med kak- och kexsmulorna.
Ställ pappersformar som rymmer 1 dl i ett muffinsbleck och fördela smulorna i dem. Tryck till med en liten sked så det blir en botten. Låt stå kallt medan fyllningen görs.
Fyllning: Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten, 5 minuter. Dela äggen i gulor och vitor. Blanda äggulor, färskost, crème fraiche, socker, vaniljsocker och citronskal till en jämn smet. Vispa äggvitorna till hårt skum och vänd ner i smeten. Ta upp gelatinbladen och smält dem tillsammans med citronsaften i en kastrull. Låt svalna något och rör ner dem i smeten. Fördela smeten i formarna. Låt stå i frysen i minst 4 timmar.
Ta upp desserterna ur formarna. Låt desserterna stå i kylen ett par timmar innan servering. Garnera med blåbär och passionsfrukt.