Dillkyckling

Istället för dillkött – testa vår läckra dillkyckling! Grytan blir härligt krämig och får massor av smak från dill och lagerblad. Servera med pressad potatis.

4 portioner
Du behöver

  • 600 g kycklinglårfilé
  • 1 gul lök
  • 3 morötter
  • 4 dl vatten
  • 2 msk kycklingfond
  • 2 lagerblad
  • 2 dl vispgrädde
  • 1-2 msk maizena
  • salt
  • peppar
  • 2 msk strösocker
  • 2 msk ättiksprit
  • 1 dl hackad dill

Servera med:

kokt eller pressad potatis

Gör så här

1

Dela varje lårfilé i tre bitar. Skala och hacka löken. Skala och skiva morötterna.

2

Koka upp vatten, fond och lagerblad. Lägg i kyckling, lök och morötter, och koka upp. Skumma av och småkoka i 15 minuter.

3

Tillsätt grädde och koka upp. Red av och smaka av med salt, peppar, socker och ättika. Rör i dillen. Servera med kokt potatis, gärna pressad.

Scroll to Top