4 portioner
Du behöver
- 4 bitar laxfilé à 120 g
- salt och peppar
Fyllning:
75 g kallrökt lax
3 msk crème fraîche
2 msk majonnäs
1 tsk senap
1 dl smakrik ost riven
2 msk hackad dill
Garnera med:
20 räkor
dill
citronskivor
Servera med:
potatismos med dill
kokta sockerärter
Ugn: 225°
Gör så här
1
Skär ett långsgående snitt i varje laxbit. Salta och peppra.
2
Fyllning: Finhacka den kallrökta.laxen. Blanda lax, crème fraiche, majonnäs, senap, ost och dill, och fördela i laxbitarna. Tillaga i ugnen tills laxen är klar, ca 12 minuter.
3
Garnera med räkor, dill och citronskivor. Servera med potatismos smaksatt med dill och kokta sockerärter.
Tips! Variera potatismoset och smaksätt det med riven pepparrot och hackad persilja.