Bakad potatis med currykyckling

Bakad potatis är en riktigt god vardagsklassiker som går att variera i all oändlighet. Här toppar vi potatisen med krämig och currysmakande kycklingröra.

4 portioner

Du behöver

  • 4 bakpotatisar

Fyllning:

½ grillad kyckling
2 dl crème fraîche
1 tsk curry
1 äpple
salt och peppar
2 dl majs

Servera med:

sallad
gurka

Ugn: 200°

Gör så här

1

Tvätta potatisen och tillaga den i ugnen tills den är mjuk, ca 1 timme.

2

Fyllning: Rensa kycklingen från skinn och ben och dela kycklingköttet i mindre bitar. Rör ihop crème fraiche och curry. Riv äpplet och blanda ner i såsen. Smaka av med salt och peppar. Blanda i kyckling och eventuellt majs eller servera majsen bredvid.

3

Skär ett kryss i potatisen och tryck till och lägg på fyllningen. Servera med sallad och gurka.

Scroll to Top