Fiskgratäng

Du behöver 600 g torskfilé salt och peppar Potatismos: 700 g potatis 1 dl vispgrädde Sås: 1 st ägg 1 st schalottenlök 150 g champinjoner...

Du behöver

  • 600 g torskfilé
  • salt och peppar

Potatismos:

700 g potatis
1 dl vispgrädde

Sås:

1 st ägg
1 st schalottenlök
150 g champinjoner
1 msk smör
1 dl mjölk
2 dl vispgrädde
1 msk maizena majsstärkelse
3 msk smörgåskaviar t ex Kalles kaviar
0.5 dl hackad dill
2 dl riven Västerbottensost

Garnera med:

150 g skalade räkor ca 300 g oskalad vikt
dill

Ugn: 225°

Gör så här

1

Potatismos: Skala och skär potatisen i bitar och koka den mjuk. Häll av vattnet och ånga den torr. Stöt potatisen till ett mos och blanda det med grädde och ägg. Smaka av med salt och peppar.

2

Skär torsken i bitar och lägg i mitten på en smord ugnsform. Salta och peppra. Spritsa moset runt om.

3

Sås: Skala och hacka löken. Ansa och hacka svampen. Fräs lök och svamp tills det är mjukt i en kastrull med smör. Tillsätt mjölk och grädde och koka upp. Red av med majsstärkelse utrörd i lite vatten. Blanda i kaviar, dill och riven ost. Smaka av med salt och peppar. Häll såsen över fisken.

4

Gratinera i ca 20 minuter tills fisken är klar och moset fått fin färg. Toppa med räkor och dill.

Scroll to Top