Du behöver
- 600 g torskfilé
- salt och peppar
Potatismos:
700 g potatis
1 dl vispgrädde
Sås:
1 st ägg
1 st schalottenlök
150 g champinjoner
1 msk smör
1 dl mjölk
2 dl vispgrädde
1 msk maizena majsstärkelse
3 msk smörgåskaviar t ex Kalles kaviar
0.5 dl hackad dill
2 dl riven Västerbottensost
Garnera med:
150 g skalade räkor ca 300 g oskalad vikt
dill
Ugn: 225°
Gör så här
Potatismos: Skala och skär potatisen i bitar och koka den mjuk. Häll av vattnet och ånga den torr. Stöt potatisen till ett mos och blanda det med grädde och ägg. Smaka av med salt och peppar.
Skär torsken i bitar och lägg i mitten på en smord ugnsform. Salta och peppra. Spritsa moset runt om.
Sås: Skala och hacka löken. Ansa och hacka svampen. Fräs lök och svamp tills det är mjukt i en kastrull med smör. Tillsätt mjölk och grädde och koka upp. Red av med majsstärkelse utrörd i lite vatten. Blanda i kaviar, dill och riven ost. Smaka av med salt och peppar. Häll såsen över fisken.
Gratinera i ca 20 minuter tills fisken är klar och moset fått fin färg. Toppa med räkor och dill.