4 portioner
Du behöver
- 600 g lövbiff
- 3 msk smör 1+2
- salt och peppar
- 1 gul lök
- 1 vitlöksklyfta
- 200 g färsk spenat
- 800 g potatis
Ostsås:
2 dl mjölk
3 dl vispgrädde
3 msk vetemjöl
2 msk dijonsenap
1 msk färsk timjan
140 g ädelost
Garnering:
10 små tomater
Ugn: 225°
Gör så här
Strimla lövbiffen och stek den i omgångar i en stekpanna med 1 msk smör. Salta och peppra.
Skala, dela och skiva löken. Skala och hacka vitlöken. Fräs lök, vitlök och spenat tills allt blivit mjukt i en stekpanna med 2 msk smör.
Skala och skiva potatisen. Blanda potatis, lövbiff och lök- och spenatfräs, och lägg i en smord ugnsform.
Ostsås: Vispa ihop mjölk, grädde, mjöl och senap i en kastrull, och koka upp under omrörning. Rör i riven ädelost och krydda med salt och peppar.
Häll såsen i formen och peta med en gaffel så att såsen rinner ner. Grädda i 30 minuter. Lägg på tomaterna och grädda tills potatisen är mjuk, ca 15 minuter.