Lövbiffsgratäng

Hela middagen i en form! Vår välfyllda gratäng innehåller både lövbiff, potatis och en krämig ostsås. Det blir en ny favoriträtt för hela familjen!

4 portioner

Du behöver

  • 600 g lövbiff
  • 3 msk smör 1+2
  • salt och peppar
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 200 g färsk spenat
  • 800 g potatis

Ostsås:

2 dl mjölk
3 dl vispgrädde
3 msk vetemjöl
2 msk dijonsenap
1 msk färsk timjan
140 g ädelost

Garnering:

10 små tomater

Ugn: 225°

Gör så här

1

Strimla lövbiffen och stek den i omgångar i en stekpanna med 1 msk smör. Salta och peppra.

2

Skala, dela och skiva löken. Skala och hacka vitlöken. Fräs lök, vitlök och spenat tills allt blivit mjukt i en stekpanna med 2 msk smör.

3

Skala och skiva potatisen. Blanda potatis, lövbiff och lök- och spenatfräs, och lägg i en smord ugnsform.

4

Ostsås: Vispa ihop mjölk, grädde, mjöl och senap i en kastrull, och koka upp under omrörning. Rör i riven ädelost och krydda med salt och peppar.

5

Häll såsen i formen och peta med en gaffel så att såsen rinner ner. Grädda i 30 minuter. Lägg på tomaterna och grädda tills potatisen är mjuk, ca 15 minuter.

Scroll to Top