Hemgjorda hamburgerbröd med sesamfrön

Himmelska hamburgerbröd! Degen ska vara kladdig men gå bra att rulla till bullar med lite mjöl på bakbordet och på händerna.

8-10 bröd
Du behöver

  • 2 ½ dl vatten
  • ½ dl mjölk
  • 2 tsk torrjäst
  • 2 ½ msk strösocker
  • 1 ägg
  • 7 ½ dl vetemjöl special
  • 50 g smör
  • 1 ½ tsk salt

Pensling:

ägg
sesamfrön

Ugn: 225°

Gör så här

1

Värm vatten och mjölk till 37°. Vispa i jäst och socker och låt stå i 10 minuter. Vispa upp ägget i en skål. Lägg mjölet i bakskålen och finfördela smöret i mjölet.

2

Tillsätt jästmjölken, ägg och salt och arbeta ihop till en deg i maskin. Arbeta degen i 10 minuter, den är lite kladdig. Täck skålen med plastfolie och låt degen jäsa i 1–2 timmar.

3

Stjälp upp degen på mjölat bakbord och dela i 8–10 bitar. Rulla bitarna till bullar och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa under bakduk i ca 1 timme.

4

Pensling: Vispa upp ägget med 1 tsk vatten och pensla bullarna. Strö på sesamfrö om du vill. Grädda i ca 15 minuter.

Scroll to Top