8-10 bröd
Du behöver
- 2 ½ dl vatten
- ½ dl mjölk
- 2 tsk torrjäst
- 2 ½ msk strösocker
- 1 ägg
- 7 ½ dl vetemjöl special
- 50 g smör
- 1 ½ tsk salt
Pensling:
ägg
sesamfrön
Ugn: 225°
Gör så här
Värm vatten och mjölk till 37°. Vispa i jäst och socker och låt stå i 10 minuter. Vispa upp ägget i en skål. Lägg mjölet i bakskålen och finfördela smöret i mjölet.
Tillsätt jästmjölken, ägg och salt och arbeta ihop till en deg i maskin. Arbeta degen i 10 minuter, den är lite kladdig. Täck skålen med plastfolie och låt degen jäsa i 1–2 timmar.
Stjälp upp degen på mjölat bakbord och dela i 8–10 bitar. Rulla bitarna till bullar och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa under bakduk i ca 1 timme.
Pensling: Vispa upp ägget med 1 tsk vatten och pensla bullarna. Strö på sesamfrö om du vill. Grädda i ca 15 minuter.