Kladdkaka med jordnötter

Den här varianten har en spännande smak av salta jordnötter. Och som alltid blir en klick lättvispad grädde till pricken över i.

Du behöver

  • smör och ströbröd till formen
  • 200 g smör
  • 200 g mörk choklad
  • 4 st ägg
  • 2 dl rörsocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 1.5 dl salta jordnötter

Garnera med:

kakao

Ugn: 175°

Gör så här

1

Smörj och bröa en form med löstagbar kant, 24 cm i diameter.

2

Smält smöret. Ta kastrullen från värmen. Lägg i chokladen i bitar och rör om tills chokladen smält.

3

Vispa ägg och socker pösigt. Vispa ner chokladblandningen och mjölet blandat med jordnötter.

4

Häll smeten i formen. Grädda i nedre delen av ugnen, ca 25 minuter. Låt kallna. Pudra över kakao vid servering.

Scroll to Top