Du behöver
- 500 g kycklingfärs
- 1 st vitlöksklyfta
- 1 st ägg
- 0.5 st röd chili
- 2 msk hackad koriander
- salt och peppar
- 1 msk smör
Dressing:
2 dl matyoghurt
0.5 dl mango chutney
några droppar tabasco
Servera med:
hamburgerbröd
sallad
tomater
avokado
koriander
Ugn: 200°
Gör så här
Blanda färs, riven vitlök, ägg, hackad chili, koriander, salt och peppar i en skål. Forma smeten till 4 biffar och stek dem i en stek-
panna med smör tills de fått fin färg. Tillaga klart i ugnen tills de
är genomstekta, ca 10 minuter.
Dressing: Rör ihop matyoghurt, mango chutney och tabasco. Smaka av med salt.
Dela bröden och stek dem med snittytan ner tills de fått lite färg i en torr stekpanna.
Lägg ihop burgarna med sallad, biff, tomater, dressing, avokado och koriander.