Kycklingburgare

Du behöver 500 g kycklingfärs 1 st vitlöksklyfta 1 st ägg 0.5 st röd chili 2 msk hackad koriander salt och peppar 1 msk smör...

Du behöver

  • 500 g kycklingfärs
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1 st ägg
  • 0.5 st röd chili
  • 2 msk hackad koriander
  • salt och peppar
  • 1 msk smör

Dressing:

2 dl matyoghurt
0.5 dl mango chutney
några droppar tabasco

Servera med:

hamburgerbröd
sallad
tomater
avokado
koriander

Ugn: 200°

Gör så här

1

Blanda färs, riven vitlök, ägg, hackad chili, koriander, salt och peppar i en skål. Forma smeten till 4 biffar och stek dem i en stek-
panna med smör tills de fått fin färg. Tillaga klart i ugnen tills de
är genomstekta, ca 10 minuter.

2

Dressing: Rör ihop matyoghurt, mango chutney och tabasco. Smaka av med salt. 

3

Dela bröden och stek dem med snittytan ner tills de fått lite färg i en torr stekpanna.

4

Lägg ihop burgarna med sallad, biff, tomater, dressing, avokado och koriander.

Scroll to Top