Du behöver
- 600 g fläskfilé
- salt och peppar
- 2 msk smör
- 150 g champinjoner
- 2 dl bearnaisesås färdig
- 2 dl mjölk
Potatismos:
500 g potatis
300 g sötpotatis
1.5 dl mjölk
2 st äggulor
0.5 dl riven parmesanost
Servera med:
150 g haricots verts
Ugn: 225°
Gör så här
Putsa filén och skär i skivor. Krydda med salt och peppar och bryn på båda sidor i smör i en stekpanna. Ta upp och lägg köttet i mitten i en smord form.
Ansa champinjonerna och dela dem på mitten. Stek dem i smör i stekpanna och krydda med salt och peppar.
Potatismos: Skala potatis och sötpotatis och dela i bitar. Koka mjuka och häll av vattnet. Mosa potatisen och späd med mjölk. Rör i äggulor och ost och smaka av med salt och peppar. Spritsa moset runt kanten i formen.
Koka upp bearnaisesås och mjölk under omrörning. Häll såsen över köttet och strö på champinjoner.
Gratinera i ca 15 minuter tills moset fått fin färg. Ansa bönorna och koka i saltat vatten i 3 minuter. Lägg några på gratängen och servera resten till.