4 portioner
Du behöver
- 500 g falukorv
- 2 schalottenlökar
- 3 msk senap
- 1 dl gurkmix t.ex. Bostongurka
- 1 äpple
- 1 dl ketchup
- 2 dl vispgrädde
Potatismos:
900 g mjölig potatis
2 dl mjölk
1 msk smör
2 äggulor
salt och peppar
½ dl riven ost smakrik
Ugn: 225°
Gör så här
Skär snitt i korven. Vispa ihop grädde och hälften av ketchupen i en form. Lägg i korven.
Skala och hacka löken. Fördela senap, lök och Bostongurka i snitten. Dela, kärna ur och skär äpplet i klyftor. Stick ner i snitten och lägg resten i formen. Ringla resten av ketchupen över korven och tillaga i ugn i 15 minuter.
Potatismos: Skala och dela potatisen i bitar och koka den mjuk. Häll av vattnet och ånga den torr. Mosa potatisen och tillsätt mjölk, smör, salt och peppar. Rör i äggulor och ost.
Ta ut formen och spritsa moset i toppar runt korven. Gratinera i ca 15 minuter tills moset fått fin färg.