Du behöver
- 800 g högrev
- 2 msk smör
- 2 st gula lökar
- 3 st vitlöksklyftor
- 1 st röd chilipeppar
- 2 msk tomatpuré
- 1 tsk oregano torkad
- 1 tsk rökt paprikapulver
- 2 tsk spiskummin
- 3 dl vatten
- 2 msk kalvfond
Guacamole:
3 st avokado
1 st vitlöksklyfta
röd chilipeppar
1 st lime
salt
koriander
Servera med:
tortillabröd
Gör så här
Putsa köttet och skär i grytbitar. Bryn köttet runt om i smör i stekpanna. Lägg över i en gryta.
Skala och hacka löken grovt. Skala och skiva vitlöken. Hacka hela chilin med kärnor. Lägg ner lök, vitlök och chili i grytan tillsammans med tomatpuré, oregano, paprikapulver och spiskummin. Späd med vatten och fond och koka upp.
Småkoka grytan på svag värme under lock i ca 3 timmar tills köttet är mört. Smaka av grytan.
Guacamole: Dela avokadorna och ta bort kärnan. Lägg köttet i en mortel och mosa det grovt. Riv vitlöksklyftan, finhacka chilin och blanda i. Smaka av med limesaft och salt. Strö över koriander. Servera till chiligrytan tillsammans med tortillabröd och guacamole.