Chiligryta

Du behöver 800 g högrev 2 msk smör 2 st gula lökar 3 st vitlöksklyftor 1 st röd chilipeppar 2 msk tomatpuré 1 tsk oregano...

Du behöver

  • 800 g högrev
  • 2 msk smör
  • 2 st gula lökar
  • 3 st vitlöksklyftor
  • 1 st röd chilipeppar
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 tsk oregano torkad
  • 1 tsk rökt paprikapulver
  • 2 tsk spiskummin
  • 3 dl vatten
  • 2 msk kalvfond

Guacamole:

3 st avokado
1 st vitlöksklyfta
röd chilipeppar
1 st lime
salt
koriander

Servera med:

tortillabröd

Gör så här

1

Putsa köttet och skär i grytbitar. Bryn köttet runt om i smör i stekpanna. Lägg över i en gryta.

2

Skala och hacka löken grovt. Skala och skiva vitlöken. Hacka hela chilin med kärnor. Lägg ner lök, vitlök och chili i grytan tillsammans med tomatpuré, oregano, paprikapulver och spiskummin. Späd med vatten och fond och koka upp.

3

Småkoka grytan på svag värme under lock i ca 3 timmar tills köttet är mört. Smaka av grytan. 

4

Guacamole: Dela avokadorna och ta bort kärnan. Lägg köttet i en mortel och mosa det grovt. Riv vitlöksklyftan, finhacka chilin och blanda i. Smaka av med limesaft och salt. Strö över koriander. Servera till chiligrytan tillsammans med tortillabröd och guacamole.

Scroll to Top