Het räkpaj med chili

Ett frasigt pajskal med krämig fyllning gjord på kesella, ost och räkor. Chilipeppar och chipotlepasta sätter härlig sting. Servera med lime och koriander.

6 portioner
Du behöver

Pajskal:

3 dl vetemjöl
125 g smör
2 msk kallt vatten

Fyllning:

4 ägg
250 g kesella
2 dl riven ost gärna smakrik
½ röd chilipeppar
1 tsk chipotlepasta eller annan stark kryddpasta
½ tsk rökt paprikapulver
salt
500 g räkor (med skal, 200 g skalade)

Garnera med:

röd chilipeppar, lime, koriander

Servera med:

sallad

Ugn: 225°

Gör så här

1

Blanda smör och mjöl till en smulig massa. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop till en deg. Använd en rektangulär form, 20×28 cm, eller en vanlig rund, 24 cm i diameter. Ställ kallt i 30 minuter. Nagga degen och förgrädda pajskalet i 10 minuter.

2

Fyllning: Vispa samman ägg, kesella, ost, hackad chili, chipotlepasta, rökt paprikapulver och salt. Vänd ner hälften av räkorna och häll i det förgräddade pajskalet.

3

Grädda i ca 30 minuter tills äggstanningen stelnat. Strö på resten av räkorna, skivad chili, limeklyftor och koriander. Servera med sallad.

Scroll to Top