6 portioner
Du behöver
Pajskal:
3 dl vetemjöl
125 g smör
2 msk kallt vatten
Fyllning:
4 ägg
250 g kesella
2 dl riven ost gärna smakrik
½ röd chilipeppar
1 tsk chipotlepasta eller annan stark kryddpasta
½ tsk rökt paprikapulver
salt
500 g räkor (med skal, 200 g skalade)
Garnera med:
röd chilipeppar, lime, koriander
Servera med:
sallad
Ugn: 225°
Gör så här
Blanda smör och mjöl till en smulig massa. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop till en deg. Använd en rektangulär form, 20×28 cm, eller en vanlig rund, 24 cm i diameter. Ställ kallt i 30 minuter. Nagga degen och förgrädda pajskalet i 10 minuter.
Fyllning: Vispa samman ägg, kesella, ost, hackad chili, chipotlepasta, rökt paprikapulver och salt. Vänd ner hälften av räkorna och häll i det förgräddade pajskalet.
Grädda i ca 30 minuter tills äggstanningen stelnat. Strö på resten av räkorna, skivad chili, limeklyftor och koriander. Servera med sallad.