Budapestrulle med persika

Mumsig budapestrulle med vispgrädde och persika som fyllning. Dekorera med godisägg för en festlig påskdessert.

10 bitar

Du behöver

  • 6 äggvitor
  • 3 dl strösocker
  • 1 ¼ dl hasselnötskärnor
  • ¾ dl kallrört marsanpulver

Fyllning:

4 ½ dl vispgrädde
1 burk persikohalvor, 415 gram

Garnera med

godisägg

Ugn: 175°

Gör så här

1

Vispa äggvitorna till hårt skum. Tillsätt sockret lite i taget under vispning. Hacka nötterna fint och blanda hälften av nöthacket med marsanpulver.

2

Vänd försiktigt ner marsanblandningen i marängen. Bred ut smeten på plåt med bakplåtspapper och strö över resten av nötterna.

3

Grädda mitt i ugnen i 20 minuter. Låt vila i 10 minuter. Stjälp upp och låt svalna. Vispa grädden och bred det mesta över bottnen. Spara lite till garnering. Lägg på tärnade persikor, men spara två halvor till garnering, och rulla ihop. 

4

Spritsa grädde ovanpå och garnera med persikoklyftor och godisägg.

Scroll to Top