10 bitar
Du behöver
- 6 äggvitor
- 3 dl strösocker
- 1 ¼ dl hasselnötskärnor
- ¾ dl kallrört marsanpulver
Fyllning:
4 ½ dl vispgrädde
1 burk persikohalvor, 415 gram
Garnera med
godisägg
Ugn: 175°
Gör så här
1
Vispa äggvitorna till hårt skum. Tillsätt sockret lite i taget under vispning. Hacka nötterna fint och blanda hälften av nöthacket med marsanpulver.
2
Vänd försiktigt ner marsanblandningen i marängen. Bred ut smeten på plåt med bakplåtspapper och strö över resten av nötterna.
3
Grädda mitt i ugnen i 20 minuter. Låt vila i 10 minuter. Stjälp upp och låt svalna. Vispa grädden och bred det mesta över bottnen. Spara lite till garnering. Lägg på tärnade persikor, men spara två halvor till garnering, och rulla ihop.
4
Spritsa grädde ovanpå och garnera med persikoklyftor och godisägg.