40 bitar
Du behöver
- 4 ägg
- 4 dl strösocker
- 100 g smör
- 1 dl kokosflingor
- 5 ½ dl vetemjöl
- 4 tsk bakpulver
- 2 tsk vaniljsocker
- 2 dl mjölk
- 225 g frysta jordgubbar
Garnera med:
vispgrädde, jordgubbar, godisägg
Ugn: 200°
Gör så här
1
Vispa ägg och socker vitt och pösigt med elvisp. Smält smöret. Blanda kokos, mjöl, bakpulver och vaniljsocker och rör ner i smeten tillsammans med smält smör och mjölk.
2
Bred ut smeten i en långpanna, 30 x 40 cm, klädd med bakplåtspapper. Dela de frysta jordgubbarna i bitar och fördela över smeten. Grädda i 25 minuter.
3
Låt kakan svalna och skär i rutor. Garnera med vispad grädde, jordgubbar och godisägg.