35 stycken
Du behöver
Botten:
3 ½ dl vetemjöl
¾ dl strösocker
150 g smör
2 äggulor
Toscafyllning:
125 g sötmandel
100 g smör
1 ½ dl strösocker
2 msk vetemjöl
2 msk mjölk
Garnera med:
100 g mörk choklad
Ugn: 175°
Gör så här
Botten: Blanda mjöl, socker, smöret i bitar och äggulor till en deg, gärna i matberedare. Låt degen vila i kylen i 30 minuter.
Kavla ut degen till en platta, 20 x 30 cm, och lägg den på bakplåtspapper i en form med samma mått. Nagga degen och grädda i 8 minuter. Låt svalna något.
Fyllning: Skålla, skala och hacka mandeln. Blanda smör, socker, mjöl, mjölk och mandel i en kastrull. Värm under omrörning. Häll smeten över bottnen och grädda i ca 20 minuter.
Låt kakan svalna och skär i rutor innan den stelnat helt. Smält chokladen över vattenbad. Pensla choklad diagonalt på kakorna och låt stelna.
Receptet kan dubblas så blir det lagom till en långpanna, 30 x 40 cm.