Toscarutor med choklad

Enkla småkakor med knaprig mandeltosca och mörk choklad. Om du dubblar receptet blir det lagom till en stor långpanna.

35 stycken

Du behöver

Botten:

3 ½ dl vetemjöl
¾ dl strösocker
150 g smör
2 äggulor

Toscafyllning:

125 g sötmandel
100 g smör
1 ½ dl strösocker
2 msk vetemjöl
2 msk mjölk

Garnera med:

100 g mörk choklad

Ugn: 175°

Gör så här

1

Botten: Blanda mjöl, socker, smöret i bitar och äggulor till en deg, gärna i matberedare. Låt degen vila i kylen i 30 minuter.

2

Kavla ut degen till en platta, 20 x 30 cm, och lägg den på bakplåtspapper i en form med samma mått. Nagga degen och grädda i 8 minuter. Låt svalna något.

3

Fyllning: Skålla, skala och hacka mandeln. Blanda smör, socker, mjöl, mjölk och mandel i en kastrull. Värm under omrörning. Häll smeten över bottnen och grädda i ca 20 minuter.

4

Låt kakan svalna och skär i rutor innan den stelnat helt. Smält chokladen över vattenbad. Pensla choklad diagonalt på kakorna och låt stelna.


Kommentar:
Receptet kan dubblas så blir det lagom till en långpanna, 30 x 40 cm.
Scroll to Top