Flygande Jakob

Kyckling i krämig gräddsås med chili, banan, bacon och jordnötter. Den solklara rätten på 70-talets fester är lika god och uppskattad än idag!

Du behöver

  • 1 grillad kyckling
  • 140 g bacon
  • 2 bananer
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 dl chilisås
  • 1 dl salta jordnötter

Servera med:

ris
sallad

Ugn: 225°

Gör så här

1

Rensa kycklingköttet från ben och skinn och dela köttet i bitar. Lägg kycklingen i en form.

2

Strimla baconet och stek nästan knaprigt. Låt rinna av på hushållspapper. Dela bananerna på längden och lägg ovanpå kycklingen.

3

Vispa grädden och blanda i chilisås. Häll grädden i formen och gratinera i 20 minuter. Strö på bacon och jordnötter efter halva tiden. Servera med ris och sallad.

Scroll to Top