4 portioner
Du behöver
- 600 g fläskytterfilé
- salt och peppar
Glaze:
½ dl aprikosmarmelad
2 msk sweet chilisås
2 msk hoisinsås
1 vitlöksklyfta
1 msk japansk soja
½ tsk lökpulver
Nektarinsås:
2 nektariner
1 vitlöksklyfta
½ röd chilipeppar
1 msk olivolja
1 tsk rökt paprikapulver
1 ½ dl turkisk yoghurt
1 st salladslök
salt
Rostad potatissallad:
800 g färskpotatis
1 msk olivolja
salt och peppar
2 majskolvar, förkokta
150 g fetaost
½ dl hackad bladpersilja
Ugn: 250°
Gör så här
Krydda köttet med salt och peppar. Grilla över glöden tills köttet fått fin färg runt om. Grilla indirekt tills innertemperaturen är 60°.
Glaze: Blanda samman aprikosmarmelad, sweet chilisås, hoisinsås, pressad vitlök, soja och lökpulver. Pensla köttet ett par gånger. Grilla klart tills innertemperaturen är 72°.
Nektarinsås: Tärna nektarinerna, skala och hacka vitlöken, kärna ur och strimla chilin. Fräs nektariner, vitlök och chili mjuka i olja i en kastrull. Ta den av värmen. Rör i paprikapulver, yoghurt och strimlad salladslök. Smaka av med salt.
Skrubba och dela stora potatisar. Blanda med olja och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Salt och peppra. Baka i ugn i ca 20 minuter. Skär loss majskornen från majsen och blanda med potatisen. Baka i 10 minuter tills den fått fin färg. Blanda i tärnad fetaost och persilja. Skiva upp köttet och servera med potatissallad och nektarinsås.