Banoffeepaj

Banoffeepajen har en god botten gjord på digestivekex som toppas med karamelliserad mjölk, vispad grädde och skivad banan. En busenkel dessert som är barnsligt god!

Du behöver

  • 200 g digestivekex
  • 100 g smör
  • 1 burk karamelliserad mjölk
  • 3 bananer
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 tsk vaniljsocker

Garnering:

choklad

Ugn: 200°

Gör så här

1

Krossa kexen i matberedare. Smält smöret och blanda med kexen. Kläm fast ett bakplåtspapper i botten på en form med löstagbar botten, 24 cm i diameter. Tryck ut smulorna i botten på formen och grädda i 10 minuter. Låt bottnen svalna.

2

Bred den karamelliserade mjölken över bottnen. Skiva bananerna och lägg på kolan. Vispa grädden med vaniljsockret och bred över bananerna. Flisa chokladen och strö över.

Scroll to Top