Daimcheesecake

Härlig klassisk cheesecake med smak av ytterligare två klassiker, chokladsås och knaprig daim. Allt på en god botten gjord av Digestivekex.

8 bitar
Du behöver

  • 250 g digestivekex
  • 100 g smör

Fyllning:

2 paket dubbeldaim à 56 g
3 dl vispgrädde
200 g färskost
3 äggulor
1 ½ dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
3 äggvitor

Chokladsås:

2 msk smör
2 msk kakao
2 msk ljus sirap
½ dl strösocker
1 ½ dl vispgrädde

Garnera med:

daim
hallon

Gör så här

1

Krossa kexen i matberedare. Smält smöret och blanda med kexsmulorna. Tryck ut smulorna i en form med löstagbar kant, 24 cm i diameter. Ställ kallt medan fyllningen görs.

2

Hacka daimen ganska fint. Vispa grädden. Vispa ihop färskost, äggulor, socker och vaniljsocker till en slät smet. Vispa äggvitorna till hårt skum.

3

Blanda samman grädde, hackad daim och färskostsmeten. Vänd sist i de vispade äggvitorna. Häll smeten i formen och låt stå i frysen i minst 5 timmar.

4

Ta fram 20 minuter innan servering. Smält smöret i en kastrull och vispa i kakao. Tillsätt sirap, socker och grädde och koka ihop till en tjock sås. Späd med lite vatten om den blir för tjock.

5

Ringla såsen över cheesecaken och toppa med grovt hackad daim och hallon.

Scroll to Top