8 bitar
Du behöver
- 250 g digestivekex
- 100 g smör
Fyllning:
2 paket dubbeldaim à 56 g
3 dl vispgrädde
200 g färskost
3 äggulor
1 ½ dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
3 äggvitor
Chokladsås:
2 msk smör
2 msk kakao
2 msk ljus sirap
½ dl strösocker
1 ½ dl vispgrädde
Garnera med:
daim
hallon
Gör så här
Krossa kexen i matberedare. Smält smöret och blanda med kexsmulorna. Tryck ut smulorna i en form med löstagbar kant, 24 cm i diameter. Ställ kallt medan fyllningen görs.
Hacka daimen ganska fint. Vispa grädden. Vispa ihop färskost, äggulor, socker och vaniljsocker till en slät smet. Vispa äggvitorna till hårt skum.
Blanda samman grädde, hackad daim och färskostsmeten. Vänd sist i de vispade äggvitorna. Häll smeten i formen och låt stå i frysen i minst 5 timmar.
Ta fram 20 minuter innan servering. Smält smöret i en kastrull och vispa i kakao. Tillsätt sirap, socker och grädde och koka ihop till en tjock sås. Späd med lite vatten om den blir för tjock.
Ringla såsen över cheesecaken och toppa med grovt hackad daim och hallon.