Dubbelmarinerad fläskytterfilé

Köttet blir otroligt gott tack vare två marinader, en för det råa köttet och en när köttet är tillagat och uppskuret. Servera med pressad potatis eller potatismos.

10 portioner

Du behöver

  • 1 kg fläskytterfilé
  • salt och peppar
  • 2 msk smör

Marinad 1:

½ dl japansk soja
2 msk teriyakisås
2 msk ingefära riven

Marinad 2:

½ dl rapsolja
1 msk vatten
1 msk kalvfond
½ dl vit balsamvinäger
1 msk ljust muscovadosocker
1 vitlöksklyfta
salt och peppar

Garnering:

persilja
timjan

Ugn: 175°

Gör så här

1

Putsa köttet. Blanda samman soja, teriyakisås och ingefära i en plastpåse och lägg i köttet. Marinera i minst 3 timmar i kyl, gärna över natten. Vänd påsen ett par gånger.

2

Ta ut köttet och torka av det. Krydda med salt och peppar och bryn i smör i stekpanna. Lägg i en form och stek klar i ugn tills innertemperaturen är 70°. Låt köttet vila i 15 minuter.

3

Skiva köttet tunt och lägg upp på ett fat. Blanda samman olja, vatten, fond, vinäger, muscovadosocker, pressad vitlök, salt och peppar. Skeda marinaden över köttet. Låt dra i 15 minuter innan servering. Garnera med persilja och timjan.

Scroll to Top