10 portioner
Du behöver
- 1 kg fläskytterfilé
- salt och peppar
- 2 msk smör
Marinad 1:
½ dl japansk soja
2 msk teriyakisås
2 msk ingefära riven
Marinad 2:
½ dl rapsolja
1 msk vatten
1 msk kalvfond
½ dl vit balsamvinäger
1 msk ljust muscovadosocker
1 vitlöksklyfta
salt och peppar
Garnering:
persilja
timjan
Ugn: 175°
Gör så här
Putsa köttet. Blanda samman soja, teriyakisås och ingefära i en plastpåse och lägg i köttet. Marinera i minst 3 timmar i kyl, gärna över natten. Vänd påsen ett par gånger.
Ta ut köttet och torka av det. Krydda med salt och peppar och bryn i smör i stekpanna. Lägg i en form och stek klar i ugn tills innertemperaturen är 70°. Låt köttet vila i 15 minuter.
Skiva köttet tunt och lägg upp på ett fat. Blanda samman olja, vatten, fond, vinäger, muscovadosocker, pressad vitlök, salt och peppar. Skeda marinaden över köttet. Låt dra i 15 minuter innan servering. Garnera med persilja och timjan.