Rabarbergrottor

Grottor är uppskattade småkakor som här har fått en god fyllning i form av en rabarberkompott.

30 stycken

Du behöver

  • 200 g smör rumsvarmt
  • 1 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk bakpulver
  • 4 ½ dl vetemjöl

Fyllning:

150 g rabarber
¾ dl strösocker

Ugn: 175°

Gör så här

1

Skala eventuellt rabarbern. Skiva den tunt och koka den mjuk med socker i en kastrull. Låt moset kallna.

2

Rör smör och socker smidigt. Tillsätt vaniljsocker, bakpulver och mjöl och arbeta ihop till en deg.

3

Rulla ut degen till en rulle och skär i 22 bitar. Lägg varje bit i en liten pappersform. Tryck en fördjupning i mitten och lägg i en klick rabarbermos. Grädda i ca 10 minuter.

Scroll to Top