Chorizopaj med potatis

Matig potatis, kryddig korv och krämig mozzarella. Den här pajen har allt och lite till! Servera med en krispig sallad.

6 portioner

Du behöver

Pajdeg:

3 dl vetemjöl
125 g smör
2 msk vatten

Fyllning:

2 chorizo
1 gul lök
1 msk smör
400 g kokt kall potatis (gärna färskpotatis)
½ dl hackad persilja
1 röd paprika
2 dl riven mozzarella
3 ägg
2 dl mjölk
½ dl vispgrädde
salt och peppar

Garnera med:

persilja

Ugn: 200°

Gör så här

1

Hacka ihop mjöl med smör till en smulig massa. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i en pajform, 24 cm i diameter. Ställ kallt i 30 minuter. Förgrädda pajskalet i 10 minuter.

2

Skiva korven och skala och hacka löken. Fräs korv och lök i smör i stekpanna. Skiva potatisen. Lägg lök, korv och potatis i pajformen.

3

Strö över persilja och lägg på skivad paprika. Strö över mozzarella. Vispa ihop ägg, mjölk, grädde, salt och peppar och häll i formen. Grädda i ca 30 minuter tills äggstanningen stelnat. Garnera med persilja.

Scroll to Top