6 portioner
Du behöver
Pajdeg:
3 dl vetemjöl
125 g smör
2 msk vatten
Fyllning:
2 chorizo
1 gul lök
1 msk smör
400 g kokt kall potatis (gärna färskpotatis)
½ dl hackad persilja
1 röd paprika
2 dl riven mozzarella
3 ägg
2 dl mjölk
½ dl vispgrädde
salt och peppar
Garnera med:
persilja
Ugn: 200°
Gör så här
Hacka ihop mjöl med smör till en smulig massa. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i en pajform, 24 cm i diameter. Ställ kallt i 30 minuter. Förgrädda pajskalet i 10 minuter.
Skiva korven och skala och hacka löken. Fräs korv och lök i smör i stekpanna. Skiva potatisen. Lägg lök, korv och potatis i pajformen.
Strö över persilja och lägg på skivad paprika. Strö över mozzarella. Vispa ihop ägg, mjölk, grädde, salt och peppar och häll i formen. Grädda i ca 30 minuter tills äggstanningen stelnat. Garnera med persilja.