Kycklingpaj med paprika

En klassisk kycklingpaj med krämig paprika- och kycklingfyllning som får extra sting av chili. Pajskalet läggs i ett fint och dekorativt rutnät.

6 portioner

Du behöver

Pajdeg:

4 dl vetemjöl
200 g smör
3 msk vatten

Fyllning:

2 kycklingfiléer
1 msk smör
salt och peppar
1 röd chilipeppar
2 paprikor, röd och gul
2 msk färsk oregano
1 dl riven ost
3 ägg
2 dl vispgrädde

Pensling:

ägg

Ugn: 200°

Gör så här

1

Hacka ihop mjöl med smör till en smulig massa. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut 2/3 av degen i en pajform, 24 cm i diameter. Ställ kallt i 30 minuter.

2

Skär kycklingen i mindre bitar. Stek i smör i stekpanna och krydda med salt och peppar. Dela chilipepparn och ta bort kärnorna. Strimla den fint. Dela, kärna ur och hacka paprikorna. Låt chili och paprika fräsa med kycklingen ett par minuter.

3

Förgrädda pajskalet i 10 minuter. Lägg i fyllningen. Strö över oregano och ost. Vispa ihop ägg, grädde, salt och peppar och häll i formen.

4

Kavla ut resten av degen och sporra remsor. Lägg dem i ett rutmönster över fyllningen. Pensla med uppvispat ägg och grädda i ca 30 minuter tills äggstanningen stelnat.

Scroll to Top