Flädercurd

Du behöver 0.5 dl pressad citronsaft 1.5 dl koncentrerad flädersaft 100 g smör 1 dl strösocker 2 st ägg 2 st äggulor Gör så här...

Du behöver

  • 0.5 dl pressad citronsaft
  • 1.5 dl koncentrerad flädersaft
  • 100 g smör
  • 1 dl strösocker
  • 2 st ägg
  • 2 st äggulor

Gör så här

1

Blanda citronsaft, flädersaft, smöret i bitar och 1/2 dl av sockret i en kastrull och koka upp.

2

Vispa upp ägg och äggulor tillsammans med resten av sockret i en skål. Häll den varma saften över äggen under vispning. 

3

Häll tillbaka allt i kastrullen och värm under omrörning tills krämen tjocknar. Ta kastrullen av värmen. Sila krämen och rör då och då tills den svalnar. 

4

Häll upp på burkar. Förvara svalt, håller i 1–2 veckor.


Kommentar:
Syrlig curd är väldigt användbar. På scones, i tårtor eller som här som fyllning i en rulltårta.

Scroll to Top