Du behöver
- 1 kg färskpotatis
- 175 g haricots verts
- 1 st hackad rödlök
- 3 msk hackad gräslök
Dressing:
2 st äggulor
1 tsk pressad citron
3 tsk dijonsenap
2 dl hackade örter
1.5 dl rapsolja
2 msk vatten
3 msk kapris
1 dl fintärnad saltgurka
salt och nymald peppar
Gör så här
Mixa äggulor, citron, senap och örter med mixerstav i en hög smal skål. Tillsätt oljan droppvis och mixa till en tjock kräm. Blanda i vatten, kapris och gurka. Smaka av med salt och peppar.
Koka potatisen i lättsaltat vatten. Låt kallna och skär i bitar.
Koka haricots verts mjuka i lättsaltat vatten, de får gärna ha lite tuggmotstånd kvar. Häll av kokvattnet och låt kallna. Dela eventuellt bönorna.
Vänd ner potatis och bönor i dressingen.
Lägg upp salladen och strö över hackad rödlök och gräslök.
Den här krämiga varianten med senapsmajonnäs, örter, saltgurka och kapris är god till allt kallskuret, men även till varmrökt fisk. Majonnäsen kan göras i god tid och förvaras i kylen. Och potatisen kan kokas dagen före, sen är det snabbt gjort att blanda ihop strax före servering.