4 portioner
Du behöver
- 1 ciabattabröd, dagsgammal
- 2 msk rödvinsvinäger
- 1 gurka
- 300 g cocktailtomater
- 1 paprika
- 1 rödlök
- 1 knippe bladpersilja
- 1 kruka basilika
- 3 msk kapris
- 2 pressade vitlöksklyftor
- ½ dl olivolja
- salt och nymald peppar
Servera med:
lufttorkad skinka
Gör så här
1
Skär brödet i grova bitar. Blanda med vinägern och låt dra cirka 20 minuter.
2
Skala gurkan, dela den på längden och skrapa ur kärnorna. Skär i bitar. Dela tomaterna, skär paprikan i bitar och klyfta löken tunt. Hacka persiljan och strimla basilikan.
3
Blanda gurka, tomater och bröd. Krama försiktigt med rena händer. Blanda i paprika, lök, kapris och örter.
4
Blanda vitlök och olivolja och vänd ner i salladen. Smaka av med salt och peppar.