Kantarellflarn

Kantareller hör kräftskivan till. Med pepparrotskräm blir det en härlig paj med sting.

Du behöver

Pajdeg:

5 dl vetemjöl
150 g smör
50 g riven smakrik ost
1 st ägg

Pepparrotskräm:

400 g färskost
1 dl crème fraîche
2 msk riven pepparrot
salt

Topping:

300 g kantareller
1 st schalottenlök
smör till stekning
salt och peppar
timjan

Garnera med:

björnbär
timjan

Ugn: 175°

Gör så här

1

Blanda mjöl, smör och ost till en smulig massa. Tillsätt ägget och arbeta ihop till en deg. Tillsätt någon matsked vatten om degen känns hård. Låt degen vila i kylen i 30 minuter.

2

Kavla ut degen till en avlång platta och lägg den på bakplåtspapper. Nagga degen och grädda i ca 20 minuter tills den fått fin färg. Låt kallna på plåten.

3

Rör ihop färskost, crème fraiche och pepparrot. Smaka av med salt och bred krämen på flarnet.

4

Ansa kantarellerna. Skala och hacka löken. Stek kantareller och lök i stekpanna med smör. Krydda med salt, peppar och timjan.

5

Lägg kantarellerna på flarnet och garnera med björnbär och timjan.

Scroll to Top