Du behöver
Pajdeg:
5 dl vetemjöl
150 g smör
50 g riven smakrik ost
1 st ägg
Pepparrotskräm:
400 g färskost
1 dl crème fraîche
2 msk riven pepparrot
salt
Topping:
300 g kantareller
1 st schalottenlök
smör till stekning
salt och peppar
timjan
Garnera med:
björnbär
timjan
Ugn: 175°
Gör så här
Blanda mjöl, smör och ost till en smulig massa. Tillsätt ägget och arbeta ihop till en deg. Tillsätt någon matsked vatten om degen känns hård. Låt degen vila i kylen i 30 minuter.
Kavla ut degen till en avlång platta och lägg den på bakplåtspapper. Nagga degen och grädda i ca 20 minuter tills den fått fin färg. Låt kallna på plåten.
Rör ihop färskost, crème fraiche och pepparrot. Smaka av med salt och bred krämen på flarnet.
Ansa kantarellerna. Skala och hacka löken. Stek kantareller och lök i stekpanna med smör. Krydda med salt, peppar och timjan.
Lägg kantarellerna på flarnet och garnera med björnbär och timjan.