10 bitar
Du behöver
- 50 g smör
- 100 g mandelmassa
- 3 ägg
- 1 ½ dl strösocker
- 1 msk vaniljsocker
- 3 dl vetemjöl
- 1 tsk bakpulver
- 1 dl mjölk
- 3 äpplen
Ugn: 175°
Gör så här
1
Smält smöret och låt svalna. Riv mandelmassan fint ner i en skål. Rör i äggen ett i taget och rör i socker och vaniljsocker. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner i smeten tillsammans med smält smör och mjölk.
2
Häll hälften av smeten i en smord och bröad form, 24 cm i diameter med löstagbar kant.
3
Skala, kärna ur och dela äpplena i klyftor. Lägg hälften av klyftorna över smeten. Häll på resten av smeten och lägg på resten av äppelklyftorna. Grädda i ca 40 minuter. Känn med en sticka att kakan är klar.