Du behöver
- 2 st ägg
- 1.5 dl strösocker
- 100 g smör
- 2 dl mjölk
- 4 dl vetemjöl
- 2 tsk bakpulver
- 1 tsk vaniljsocker
- 2 st äpplen
- 25 g smör
- 3 msk rörsocker
- 2 tsk kanel
Ugn: 200°
Gör så här
1
Fyllning: skala, kärna ur och dela äpplena i klyftor. Fräs smör, socker och kanel i stekpanna. Lägg i äppelklyftorna och stek ett par minuter. Låt svalna.
2
Vispa ägg och socker pösigt. Smält smöret i en kastrull och häll i mjölk. Rör ner i smeten tillsammans med mjöl blandat med bakpulver och vaniljsocker.
3
Ställ pappersformar i ett muffinsbleck och häll i smeten. Toppa med äppelklyftor. Grädda i ca 15 minuter.