Du behöver
Pajdeg
3.5 dl vetemjöl
0.75 dl florsocker
150 g smör
1 st äggula
Fyllning
100 g mandelmassa
0.75 dl strösocker
100 g rumsvarmt smör
1 st ägg
2 msk vetemjöl
3 st päron
Nöttopping
100 g hasselnötskärnor
75 g smör
0.75 dl strösocker
1.5 msk vetemjöl
Ugn: 200°
Gör så här
Pajdeg: Blanda mjöl, florsocker, smör och äggula till en deg. Tryck ut degen i 6 portionsformar, 12 cm i diameter. Ställ kallt i 30 minuter.
Förgrädda formarna i 7 minuter.
Fyllning: Riv mandelmassan. Rör ihop den med socker, smör, ägg och mjöl. Fördela fyllningen i formarna.
Skala, kärna ur och klyfta päronen. Lägg dem fint i formarna och grädda i 10 minuter.
Nöttopping: Hacka nötterna grovt. Smält smör och socker i en kastrull. Ta den av värmen och rör i hackade nötter och mjöl. Fördela toppingen på pajerna.
Grädda i ca 12 minuter tills de är klara.
Tips! Till desserter och kakor passar mogna och söta päron bäst. För päron i lag ska de inte vara helt mogna. Då kokar de sönder.