Pärontarteletter

Frasiga små tarteletter med päronfyllning och knaprig nöttopping blir en perfekt avslutning på middagen. Servera gärna med vaniljsås eller glass.

Du behöver

Pajdeg

3.5 dl vetemjöl
0.75 dl florsocker
150 g smör
1 st äggula

Fyllning

100 g mandelmassa
0.75 dl strösocker
100 g rumsvarmt smör
1 st ägg
2 msk vetemjöl
3 st päron

Nöttopping

100 g hasselnötskärnor
75 g smör
0.75 dl strösocker
1.5 msk vetemjöl

Ugn: 200°

Gör så här

1

Pajdeg: Blanda mjöl, florsocker, smör och äggula till en deg. Tryck ut degen i 6 portionsformar, 12 cm i diameter. Ställ kallt i 30 minuter.

2

Förgrädda formarna i 7 minuter.

3

Fyllning: Riv mandelmassan. Rör ihop den med socker, smör, ägg och mjöl. Fördela fyllningen i formarna.

4

Skala, kärna ur och klyfta päronen. Lägg dem fint i formarna och grädda i 10 ­minuter.

5

Nöttopping: Hacka nötterna grovt. Smält smör och socker i en kastrull. Ta den av värmen och rör i hackade nötter och mjöl. Fördela toppingen på pajerna.

6

Grädda i ca 12 minuter tills de är klara.


Kommentar:
Tips! Till desserter och kakor passar mogna och söta päron bäst. För päron i lag ska de inte vara helt mogna. Då kokar de sönder.

Scroll to Top