Du behöver
- 25 g jäst
- 3 dl vatten
- 1 tsk salt
- 2 msk olivolja
- 7 dl vetemjöl special
Fyllning:
2 st rödlök
2 pkt bacon á 150 gram
125 g färskost med smak
2 pkt mozzarellaost á 150 gram
Topping:
400 g kantareller färska
1 msk smör
salt, peppar
30 g rucola
Ugn: 225°
Gör så här
Pizzadeg: Smula jästen i en skål. Tillsätt vatten, 37°, och rör om tills jästen lösts upp. Blanda i salt, olja och mjöl och arbeta degen väl med maskin i minst 5 minuter, degen ska vara lite kladdig. Låt degen jäsa övertäckt i 45 minuter.
Fyllning: Skala, dela och skiva löken tunt. Dela baconskivorna på mitten och stek dem lätt i stekpanna.
Ta upp degen på mjölat bakbord och dela i sex bitar. Kavla ut varje till en tunn botten och lägg på en plåt med bakplåtspapper.
Bred på färskost och lägg på lök och bacon. Riv mozzarellan i bitar och lägg ovanpå. Grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter. Använd gärna varmluft så att flera pizzor kan gräddas samtidigt, fast sänk då värmen till 200°.
Topping: Ansa och stek kantarellerna och krydda med salt och peppar. Toppa de nygräddade pizzorna med kantareller och rucola.