Lyxpizza

Du behöver 25 g jäst 3 dl vatten 1 tsk salt 2 msk olivolja 7 dl vetemjöl special Fyllning: 2 st rödlök 2 pkt bacon...

Du behöver

  • 25 g jäst
  • 3 dl vatten
  • 1 tsk salt
  • 2 msk olivolja
  • 7 dl vetemjöl special

Fyllning:

2 st rödlök
2 pkt bacon á 150 gram
125 g färskost med smak
2 pkt mozzarellaost á 150 gram

Topping:

400 g kantareller färska
1 msk smör
salt, peppar
30 g rucola

Ugn: 225°

Gör så här

1

Pizzadeg: Smula jästen i en skål. Tillsätt vatten, 37°, och rör om tills jästen lösts upp. Blanda i salt, olja och mjöl och arbeta degen väl med maskin i minst 5 minuter, degen ska vara lite kladdig. Låt degen jäsa övertäckt i 45 minuter.

2

Fyllning: Skala, dela och skiva löken tunt. Dela baconskivorna på mitten och stek dem lätt i stekpanna.

3

Ta upp degen på mjölat bakbord och dela i sex bitar. Kavla ut varje till en tunn botten och lägg på en plåt med bakplåtspapper.

4

Bred på färskost och lägg på lök och bacon. Riv mozzarellan i bitar och lägg ovanpå. Grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter. Använd gärna varmluft så att flera pizzor kan gräddas samtidigt, fast sänk då värmen till 200°.

5

Topping: Ansa och stek kantarellerna och krydda med salt och peppar. Toppa de nygräddade pizzorna med kantareller och rucola.

Scroll to Top