30 stycken
Du behöver
- 50 g jäst
- 2½ dl mjölk
- 200 g smör
- 1 tsk strösocker
- 8 dl vetemjöl
Fyllning:
200 g smör
1 ½ dl strösocker
½ dl vaniljsocker
Vaniljkräm:
2 dl mjölk
2 äggulor
1 msk strösocker
2 msk potatismjöl
1 tsk vaniljsocker
Glasyr:
1 ½ dl florsocker
1 msk pressad citronsaft
Ugn: 225°
Gör så här
Vaniljkräm: Vispa ihop mjölk, äggulor, socker och potatismjöl i en kastrull. Sjud krämen under omrörning tills den tjocknar. Smaksätt med vaniljsocker och låt krämen svalna.
Rör ut jästen i lite kall mjölk. Tillsätt resten av den kalla mjölken. Skär smöret i bitar och blanda med socker och mjöl. Tillsätt jästmjölken och arbeta ihop till en deg.
Rör ihop smör, socker och vaniljsocker till fyllningen.
Kavla ut degen till en platta 60×35 cm. Bred på fyllning och rulla ihop rån långsidan. Skär i bitar och lägg i bullformar.
Lägg en klick vaniljkräm på varje bulle och låt jäsa i 50 minuter. Grädda bullarna i 12–15 minuter.
Rör ihop florsocker och vatten och ringla glasyren över de avsvalnade bullarna.