4 portioner
Du behöver
- 600 g fläskfilé
- salt och peppar
- 2 msk smör 1+1 msk
- 1 gul lök
- 250 g kantareller
- 1 dl vitt vin
- 2 dl vispgrädde
- 1 dl vatten
- 1 msk kalvfond
- 1 msk dijonsenap
- 1 tsk soja
- 1 msk maizena redning
Rostad potatis:
800 g delikatesspotatis
2 msk olivolja
salt och peppar
1 ½ dl riven Västerbottensost
Garnera med:
persilja
Servera med:
bönor gula och gröna
Ugn: 225°
Gör så här
Putsa köttet och skär i skivor. Krydda med salt och peppar och bryn i smör i stekpanna. Ta upp köttet.
Skala och hacka löken och ansa kantarellerna. Stek lök och kantareller i smör i stekpanna.
Lägg tillbaka köttet i stekpannan med kantarellerna. Tillsätt vin, grädde, vatten, fond, senap och soja. Koka i 10 minuter.
Red av grytan och koka ett par minuter. Smaka av och strö över persilja.
Tvätta potatisen och torka den med hushållspapper. Dela stora potatisar och blanda dem med olja, salt och peppar. Lägg potatisen på en plåt med bakplåtspapper och baka i ugn i 20 minuter. Strö över ost och baka i 10 minuter till tills osten fått fin färg. Servera potatisen till grytan och bönorna.