Du behöver
Kakbotten:
300 g mandelmassa
150 g smör
4 st ägg
Chokladglasyr:
300 g mörk choklad
20 g kokosfett
Gräddtryffel:
300 g mörk choklad
1.5 dl vispgrädde
25 g smör
Sockerglasyr:
2.5 dl florsocker
4 tsk vatten
pepparmintarom
Ugn: 200°
Gör så här
Blanda smör och mandelmassa med elvisp till en slät smet.
Blanda ner ett ägg i taget och vispa på låg hastighet.
Klä en form, 20×30 cm, med bakplåtspapper. Bred ut smeten i formen och grädda i 18 minuter. Låt kakan svalna.
Bryt chokladen i bitar och smält tillsammans med kokosfett över vattenbad. Låt svalna lite.
Skär kakan i 35 fyrkantiga bitar. Doppa bitarna i chokladglasyren. Enklast är att lägga kakan på en gaffel och doppa ner gaffeln så djupt att kakan helt och hållet dränks i chokladen. Lägg på bakplåtspapper och låt stelna. Skär bort ”fötterna” med en kniv.
Gör gräddtryffeln. Smält chokladen i vattenbad och koka upp vispgrädde tillsammans med smör i en annan kastrull.
Ta av skålen med choklad från vattenbadet och blanda under kraftig vispning den heta grädd- och smörblandningen med chokladen. Låt tryffeln svalna och tjockna. Rör då och då. Spritsa gräddtryffel på rutorna.
Blanda florsocker och vatten och tillsätt pepparmintsarom. Spritsa eller klicka glasyren i mitten på kakorna.
En perfekt liten pralinbit till kaffet efter maten.