Jordgubbssylt med nektariner

Koka egen sylt med på jordgubbar, nektariner, citron och vanilj. Sylten får en härlig sommarsmak och passar fint till pannkakor och som tårtfyllning.

2-3 burkar

Du behöver

  • 1 ½ kg jordgubbar
  • 500 g nektariner, 3-4 stycken
  • 1 snittad vaniljstång
  • 1 citron, rivet skal och saft
  • 1 ½ kg strösocker, ca 13 ½ dl

Gör så här

1

Skölj, ansa och skär jordgubbarna i bitar. Skölj, dela, kärna ur och skär nektarinerna i bitar. Lägg över i en gryta tillsammans med snittad vaniljstång och citronskal- och saft. Låt grytan koka upp och sjuda 10 minuter, tills bär och frukt mjuknar och saftar sig. Rör om då och då.

2

Tillsätt sockret och koka upp. Låt sedan småkoka utan lock, tills sylten tjocknar, ca 30 minuter. Rör om då och då. Dra grytan från värmen och låt grytan stå vid sidan av spisen i ca 5 minuter. Skumma ytan och häll sedan upp sylten i varma rena burkar. Förslut med lock och låt syltburkarna svalna upp och ner. Förvara burkarna rättvända i kylen – när sylten svalnat.

Scroll to Top